Datasta arvoa tietojohtamisella

Aika ja paikka: Keskiviikko 30.11. klo 12- 16.15, Mikkelin ammattikorkeakoulun Kasarmin kampus, M-rakennus, Mikpoli-sali (Patteristonkatu 2, Mikkeli)

Tapahtuma on avoin ja maksuton!

Datalla on merkitystä vain kun sitä osataan käyttää. Tietojohtaminen tarkoittaa arvon luomista aineettomista voimavaroista.

Tule kuulemaan ja keskustelemaan, kuinka datasta luodaan arvoa tietojohtamisen avulla! Seminaari järjestetään Mikkelin ammattikorkeakoululla keskiviikkona 30. marraskuuta klo 12 alkaen.

Tarjolla on Suomen parasta tietojohtamisen osaamista ja rohkeutta tehdä toisin. Pääpuhujina ovat professori Pirjo Ståhle Aalto-yliopistosta ja Varustelekan perustaja Valtteri Lindholm. Iltapäivän aikana järjestetään paneelikeskustelu, johon myös yleisö osallistuu.

Kuinka johtaa aineetonta, kuten inhimillistä pääomaa tai sosiaalisen median dataa? Käytännönläheinen seminaari sopii kaikille tiedosta ja sen paremmasta hyödyntämisestä kiinnostuneille.

Tervetuloa!

Ohjelma

12.00 Seminaarin avaus
12.10 Tietojohtaminen 3.0 - tukipalvelusta bisneksen ytimeen, Pirjo Ståhle, professori, Aalto-yliopisto
12.50 Tiedon keruu ja virtuaalipippelit, Valtteri Lindholm, Varusteleka
13.30 Kahvitauko
14.00 Paneeli
15.00 Sosiaalisen median hyödyt ja haasteet tietojohtamisen näkökulmasta, Susanna Tirkkonen, Head of Social Media Consultancy, M-Brain
15.30 Digitaaliset aineistot tarvitsevat tietojohtamista, Miia Kosonen ja Anssi Jääskeläinen, TKI-asiantuntijat, Mikkelin ammattikorkeakoulu, Digitalia
16.00 Yhteenveto ja seminaarin päätös

Ilmoittautuminen

Ilmoittaudu viimeistään perjantain 25.11. aikana http://www.lyyti.in/dataseminaari

Puhujat

Pirjo Ståhle toimii professorina Aalto-yliopistossa Insinööritieteiden korkeakoulussa, Laserkeilauksen tutkimuksen huippuyksikössä. Hänen erityisalojaan ovat tietojohtaminen, innovaatiot ja aineettoman pääoman mittaaminen. Pirjo Ståhle on usein mainittu suomalaisen tietojohtamisen edelläkävijänä: hän on ollut Suomen ensimmäinen tietopääomajohtaja (Sonera 1998-2001), ensimmäinen tietojohtamisen professori (Lappeenrannan teknillinen yliopisto 2001-2007) ja hänen kirjansa Knowledge Management – tietopääoma yrityksen kilpailutekijänä (1999) oli ensimmäinen suomalainen tietojohtamista käsittelevä teos. Ståhle on julkaissut useita kirjoja ja yli sata artikkelia tieteellisissä ja populaareissa julkaisuissa sekä pitänyt lukuisia esitelmiä tietointensiiviseen talouteen, uudistumiskykyyn ja innovaatiojohtamiseen liittyvistä teemoista. Hän on toiminut myös monissa kansallisissa ja kansainvälisissä asiantuntijapaneeleissa sekä monien organisaatioiden ja yritysten hallituksissa.
Valtteri Lindholm on Varustelekan perustaja ja Vuoden nuori yrittäjä 2015. Varustelekan kauppias kertoo mielellään, kuinka huono johtaminen johtaa typeriin lopputuloksiin, ja kuinka vaikeaa pienen yrityksen on saada asiallisia työkaluja.
Susanna Tirkkonen vastaa M-Brainin sosiaalisen median palveluista. M-Brain Group tarjoaa päätöksentekijöille nopeaa ja täsmällistä liike-elämän tietoa, joka on räätälöity heidän tarpeidensa mukaan. M-Brainin asiakkaat hyötyvät aika- ja kielimuureista riippumattomasta tiedosta ja menestyvät sen avulla liiketoiminta-alallaan. Susanna työskentelee asiakkaiden kanssa ja tarjoaa mm. räätälöityjä koulutuksia, luo sosiaalisen median strategioita ja määrittelee mediamonitoroinnin tarpeita. Aikaisemmin Susanna on työskennyt Coca-Colalla ja TNS:llä tutkimusjohtajana. Some-ammattilainen on hurahtanut Twitteriin. Kesäisin Susanna viihtyy Kreetalla ja vapaa-aikana Indoor cyclingin parissa.
KTT Miia Kosonen toimii TKI-asiantuntijana Mikkelin ammattikorkeakoulussa digitaalisen tiedonhallinnan tutkimus- ja kehittämiskeskus Digitaliassa. Hän onnittelee yhä itseään siitä, että lähti vuonna 2000 ensimmäisten joukossa opiskelemaan tietojohtamista. Hän on kaupallisen alan osaajaksi naamioitunut humanisti, jonka erikoisalaa ovat sosiaaliset teknologiat, yhteisöt ja somen ammatillinen käyttö.
TkT Anssi Jääskeläinen toimii myös TKI-asiantuntijana Mikkelin ammattikorkeakoulussa digitaalisen tiedonhallinnan tutkimus- ja kehittämiskeskus Digitaliassa. Anssi on tietotekniikan moniosaaja päivitettynä käyttäjälähtöisyydellä, käytettävyydellä ja käyttäjäkokemuksella. Sähköinen arkistointi, tietomassojen ohjelmallinen käsittely ja migraatiot ovat myös Anssin alaa.

 

Twitter

#dataseminaari

Lisätietoja

Mikko Lampi, tutkimuspäällikkö, p. 050 436 4161, mikko.lampi(at)mamk.fi

Miia Kosonen, TKI-asiantuntija, p. 040 672 0694, miia.kosonen(at)mamk.fi