Mikkelin Tiedepäivillä kolme mielenkiintoista yleisötapahtumaa

Miljoonan hehtaarin mahdollisuus, hyönteisherkut ja aivoystävällinen ruoka – paikallisesti, kansallisesti ja kansainvälisesti merkittävästä tieteestä ja tutkimuksesta puhutaan Mikkelin Tiedepäivillä 13.–14.4.2016. Tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Katso koko ohjelma tästä ja tule mukaan!

METSÄILTA ke 13.4. klo 16-18

Tiedepäivät alkavat keskiviikkona 13.4. klo 16.00 Metsäillassa, jossa puheenaiheena on Etelä-Savon metsäalan tulevaisuus.

Luomukeruualueet tarjoavat maakunnalle huomattavia mahdollisuuksia – entä nostaako puusta valmistettu torrefioitu pelletti Etelä-Savon viennin nousuun?

Metsäiltaa vietetään Mikkelin ammattikorkeakoulun Dexi ravintolassa, osoitteessa Patteristonkatu 3.

MITÄ SYÖN HUOMENNA? to 14.4. klo 9-12

Tulevaisuuden ruoka puhuttaa torstaina 14.4. klo 9.00 alkavassa Mitä syön huomenna? -tapahtumassa Mikkelin taidemuseossa, osoitteessa Ristimäenkatu 5.

Tutkimustyö todistaa, että suomalainen luonto tuottaa ”superfoodia”. Entä mitä sanoisit, jos tulevaisuudessa osa ruokavaliosi proteiinista olisikin peräisin hyönteisistä?

RESURSSIVIISAS ETELÄ-SAVO to 14.4.2016 klo 13-16

Tiesitkö, että Etelä-Savossa tehdään kansallisesti ja kansainvälisesti merkittävää tutkimusta esimerkiksi vedenpuhdistuksessa sekä puusta saatavan selluloosan jalostamisessa aivan uusiksi tuotteiksi?

Resurssiviisas Etelä-Savo on puheenaiheena torstaina 14.4. klo 13.00- 16.00 Mikkelin yliopistokeskuksen auditoriossa., Lönnrotinkatu 5.

Tilaisuudessa julkistetaan myös vuoden 2016 Tieteenkesyttäjä. Tieteenkesyttäjäpalkinto myönnetään vuosittain henkilölle tai henkilöille, jotka ovat ansiokkaasti tuoneet tiedettä julki helposti ymmärrettävässä muodossa.

Mikkelin Tiedepäivien järjestelyistä vastaavat Mikkelin yliopistokeskus, Mikkelin ammattikorkeakoulu, Luonnonvarakeskus Mikkeli sekä Mikkelin lukio yhteistyössä Mikkelin kaupungin kanssa.

Katso koko ohjelma tästä ja tule mukaan!


Huomaa myös:

Etelä-Savon maakuntajohtaja Pentti Mäkinen kirjoitti Länsi-Savossa Tiedepäivistä ja paikallisesta tieteen tekemisestä 3.4.2016 ”Korkeatasoinen tiede on Etelä-Savon elinehto”: http://www.lansi-savo.fi/mielipide/lukijoilta/puheenvuoro-korkeatasoinen-tiede-etela-savon-elinehto-338635

Mikkelin Tiedepäivät Facebookissa: www.facebook.com/mikkelintiedepaivat