Mamkin naisopiskelijat ”häkkäävät” Jukurit

Mikkelin ammattikorkeakoulussa on käynnissä Koodi -kokeilukulttuurilla kohti digiajan tasavertaisuutta -hanke, joka edistää digitalisoituvien työ- ja koulutusurien tasavertaisuutta ja kehittää työelämävalmiuksia. Hankkeessa toteutetaan monialaisia Hackathon -tapahtumia, joissa ratkaistaan ongelmia kokeilukulttuurin menetelmillä yhdessä työelämän yhteistyökumppanien kanssa.

Ensimmäinen hackathon Kasarmin kampuksella Xinnossa keskiviikkona 23.11. klo 12.00 – 18.00, ja media on tervetullut seuraamaan kehittämistyöskentelyä.

Häkkäämisellä tarkoitetaan sitä, että joukko ihmisiä kokoontuu ennalta määritetyn ajan ratkaisemaan ryhmätyöskentelynä olemassa olevia haasteita tai ongelmia.

- Meillä on todella mielenkiintoinen asetelma, sillä kehittäjistä suurin osa on restonomiopiskelijoita ja naisia, jotka eivät pahemmin jääkiekkoa seuraa tai ainakaan häkkää! Tämä tarkoittaa, että kehittämiseen ei ole ennakko-odotuksia, ja mahdollista on havaita asioita, joita jääkiekon ”heavy userit” eivät hoksaa, Koodi -hankkeen projektipäällikkö Pekka Pulkkinen kertoo.

Joukossa on myös muutamia tietojenkäsittelyn opiskelijoita, jotka tuovat ryhmätyöskentelyyn kovan tason digitaalista osaamista.

- Nämä elementit yhdistäessä tästä voi syntyä jotain uutta ja hienoa, Pulkkinen toteaa.

Opiskelijat häkkäävät matsin jälkeen

Käytännössä kehittämisprosessi etenee siten, että ensin kehittäjäryhmä seuraa ja havainnoi tiistaina 22.11. klo 18.30 pelattavaa Jukurien ja KooKoon välistä jääkiekko-ottelua. Tämän jälkeen havainnointeja jatkotyöstetään Xinnossa keskiviikkona 23.11. klo 12.00 alkaen.

- Meitä Jukureissa kiinnostaa erityisesti kehittää yhteisöllisyyttä ja esimerkiksi sitä, mitä kaikkea uutta meidän mediakuutiolla ja muilla näyttötauluilla voisi ottelutapahtuman yhteydessä tehdä. Totta kai haluamme havaintoja myös siitä, miten ottelutapahtumaan voisi katsojan näkökulmasta lisätä konkreettista viihdearvoa. Jukurit on äärimmäisen iloinen siitä, että yhteistyö Mikkelin ammattikorkeakoulun kanssa tuottaa tämän kaltaisia koeponnistuksia", Mikkelin Jukurien viestintäpäällikkö Eero Tuominen kommentoi.

Tarkoituksena ei ole tehdä perinteisiä powerpoint -esityksiä, vaan luoda valmiita demoja tai raameja konseptille, joista käy ilmi millaisia uusia asioita Jukureille voisi tarjota. Tapahtuman jälkeen kehittäjät ja Jukurit sopivat keskenään jatkotoimista.


Lisätietoja
Pekka Pulkkinen, projektipäällikkö, Koodi-hanke, Mikkelin ammattikorkeakoulu, p. 040 630 0341, pekka.pulkkinen(at)mamk.fi
www.xamk.fi/koodi
www.facebook.com/xamkhack
https://www.youtube.com/channel/UCy_-GV66x2G56OTfnUrTpmQ