Xinno - innovaatiotoimintaa ja yrittäjyyttä


Mikkelin ammattikorkeakoulussa on otettu käyttöön uusia tapoja ja tiloja oppimiseen ja opiskeluun. Opiskelijoita kannustetaan uudenlaiseen oppimiseen, jossa he etsivät ratkaisuja yrityksiltä tulleisiin oikeisiin tehtäviin, ongelmiin tai muihin toimeksiantoihin.

Ratkaisut työelämän toimeksiantoihin löytyvät yhdistämällä eri alojen opiskelijoiden tiedot ja taidot. Ratkaisuissa etsitään uusia näkökulmia, rohkeita avauksia ja ideoita, joita muut eivät ole vielä keksineet. Konkreettinen apu uudenlaiseen oppimiseen ovat Kasarmin kampukselle avatut uudet tilat, jotka on nimetty Xinnoksi. Xinno sijaitsee Mikkelissä, Kasarmin kampuksen N-rakennuksessa. (Kartan saat isommaksi klikkaamalla kuvaa)

Ideat yhdessä eteenpäin

Toiminnan fokuksena on oppiminen ja opettaminen monialaisesti uudenlaisin, innostavin menetelmin. Tavoitteena on toimia monialaisuuden keskuksena ja yritysten, opiskelijoiden, opettajien ja muiden sidosryhmien kohtaamispaikkana.

Xinnon toiminnan avainsanoja ovat

  • yhteisöllisyys
  • monialaisuus ja
  • käyttäjälähtöisyys.

Yrityksille toimintamalli tarjoaa käyttäjälähtöistä testausta, tuotekehitystä sekä täydennyskoulutusmahdollisuuksia. Yritysten kehitysprojektien lisäksi Xinno mahdollistaa myös esim. opiskelijoilta tai INNOPANKISta nousevien ideoiden eteenpäin viemisen.

Tiloja kahdessa kerroksessa

Xinnon alakerta on varattu opiskelijoiden ja yritysten välisten projektien työstämiseen ja toisessa kerroksessa on tiloja täydennyskoulutuksen ja avoimen AMK:n tarpeisiin. Toisen kerroksen tiloja sekä ensimmäisen kerroksen saunatiloja vuokrataan myös ulkopuolisille asiakkaille. Xinnon tilat on suunniteltu mahdollisimman joustaviksi, esimerkiksi kalusteiden osalta. Suurimpaan tilaan mahtuu 64 henkilöä ja tilan toimivuus on varmistettu neljällä diaprojektorilla ja näytöllä.

Oppimista tuetaan myös uudella teknologialla. Käytössä on suurenkin ryhmän aktivoimiseen soveltuva Flinga-sovellus. Flinga on suomalainen keksintö, jonka avulla käyttäjät voivat osallistua tiedon tuottamiseen tablettien tai kännyköiden avulla. Flingan kautta voi ideoida, kysyä tai kommentoida käsittelyssä olevaa asiaa isommille ruuduille. Sovellus mahdollistaa myös eri ehdotusten nopean ja helpon äänestyksen. Flingan käyttöön koulutetaan syksyllä 2014, tarvittaessa muulloinkin.

Tutustu Xinnoon virtuaalikampusesittelyssä

Ota yhteyttä!

Jos sinulla on idea tai toimeksianto, johon haluaisit saada ammattikorkeakoulun opiskelijoita ja osaamista mukaan, ota yhteyttä yritysasiamies Minna Pasilaan, puh. 050 312 5109, minna.pasila(at)mamk.fi